UzmanRaporu
"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir." “Çocukluğumda elime geçen iki kuruştan birini eğer kitaplara vermeseydim bugün yapabildiğim işlerin hiçbirini yapamazdım.”
.....Mustafa Kemal Atatürk.....

8. Ord. Prof. Dr. Hıfzı Veldek VELİDEDEOĞLU Kurgusal Duruşma Yarışması 2008

12, 13 Nisan arasında 8. düzenlenen kurgusal duruşma yarışmasına bu yılda Türkiyeden hukuk fakülteleri katıldı. Birinci Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi oldu.

Ben 13 Nisan da yapılan tura katılabildim. O gün ki heyette: Hakim Mehmet Umur Turhan, Prof dr. Şührü Yıldız, Doç Dr. Hakan Karan ve Avukat Ahmet Kurutluoğlu yarışmacıları terletti. Sponsorlar Ankara Barosu, Ankara Royal Hotel, Kamil Koç, Legal ve hukuk büroları idi. Hukuk bürolarının bütün isimlerini alamadım. Birkaçını yazıp diğerlerini yazmamak olmayacaktı. Ayrıca Ankara Hukuk Fakütltesi Dekanı Prof Dr. Metin Feyzioğlu ve Çankaya Belediye Başkanı Prof Dr. Muzaffer Eryılmaz kutlama çelengi göndermişlerdi. Trt kamerası da yarışmayı kayıt etti. Hangi programda yayınlanacağını sordum, ancak onlarda bilmiyorlarmış, ELSA (The European Law Students Association - Avrupa Genç Hukukcular Derneği/Türkiye) heyetine sorabilirsin dedi. Bende zahmet edip sormadım.

Yarışmanın sonunda öğrencilere plaket ve ödülleri verildi. Kameram yanımda yoktu, telefon ile çektim, çok kötü çekiyordu üstüne bir de şarzı bitince 6 dakikalık bir çekim yapabildim. Ama yinede paylaşıyım.




1 yorum:

Yarışmaya katılan ve bizi ankarada ağırlayan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederim akdeniz üniversitesi adına ŞAHİN AKSU